Nieuws en
wetenswaardigheden

De voormalige zeevaartschool op de boulevard van Vlissingen wordt omgetoverd tot een hotel.

We hopen halverwege 2024 de eerste gasten te ontvangen in ongeveer 75 kamers met een viersterrenplus beoordeling.

Onilio verduurzaamt

Onilio heeft een visie voor de toekomst. We staan voor een duurzaam beleid. Duurzaamheid is essentieel, ons doel is om onze voetafdruk zo klein mogelijk te maken.

Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen de vijfde loot aan de boom van Onilio

Hotelgasten ervaren het rijke Roomse leven straks in kamers in de Onze Lieve Vrouwekerk Een luxe hotel met tachtig tot negentig kamers met een restaurant dat ook toegankelijk is voor mensen die er niet logeren. En het behoud van de Onze Lieve Vrouwekerk.

Vlissingen opnieuw de zonnigste plek van Nederland!

Vlissingen heeft het toch weer voor elkaar: het was dit jaar opnieuw de zonnigste plek van het land. Tot en met tweede kerstdag scheen de zon er 1945 uur. ,,Daar komt deze week nauwelijks nog wat bij, want het is wel heel erg bewolkt”, zegt meteoroloog Rico Schröder van Weeronline.

Zeeuws beddengoed van versleten spijkerbroeken (archief)

VLISSINGEN – Beddengoed van gebruikte spijkerbroeken? De Gulden Stroom in Vlissingen is het eerste bedrijf in Nederland dat bedlopers en sierkussens van gerecyclede jeans gebruikt. ,,We halen niet het plastic uit de oceaan, maar op deze manier dragen we wel ons steentje bij aan een beter milieu.’’

Residentie ontvangt eerste gasten (archief)

Achter de nieuwe gevels, met een moderne knipoog naar de (oud-PZC-)panden waar een tijdlang enkel loze gevels van restten, zitten drie maisonettes van twee woonlagen en 36 hotelkamers, waarvan het merendeel op de Vlamingstraat uitkijkt. Als alle tweepersoons-klapbedden op de tweepersoons kamers worden bijgezet, kunnen er 180 mensen slapen.