Residentie ontvangt eerste gasten (archief)

Achter de nieuwe gevels, met een moderne knipoog naar de (oud-PZC-)panden waar een tijdlang enkel loze gevels van restten, zitten drie maisonettes van twee woonlagen en 36 hotelkamers, waarvan het merendeel op de Vlamingstraat uitkijkt. Als alle tweepersoons-klapbedden op de tweepersoons kamers worden bijgezet, kunnen er 180 mensen slapen.

24/7 in- en uitchecken

De kamers en appartementen kunnen voor kort maar ook voor langer verblijf geboekt worden, als overbruggingswoning of tijdelijk verblijf voor gedetacheerde werknemers van de Vlissingse scheepsbouwers, windmolenbouwers en bedrijven in Vlissingen-Oost. Met het oog op hen kunnen gasten 24 uur per dag in- en uitchecken, via een QR-code om binnen te komen en een tablet op de balie als beheerder Annerie Aikema die niet bemant.

Roomservice

Voor ontbijt, lunch en avondmaal zijn de gasten aangewezen op de omringende horeca en winkels. Horecaondernemer Joost van Damme zoekt samenwerking met de ondernemers in het centrum, zoals de fietsenverhuur in de Sint Jacobstraat, maar ook om zijn gasten van een soort roomservice te voorzien. De hotellounge wordt voorzien van verkoopmachines, voor toiletartikelen, dranken en wellicht ook met gerechten die de eetgelegenheden rondom kunnen aanleveren in geval van trek als de horeca al dicht is.