De ‘Vereeniging Zeevaarstchool Vlissingen’ werd op 27 februari 1903 formeel opgericht. De Zeevaartschool Vlissingen is de voorloper van de maritieme opleidingen van HZ University of Applied Sciences en van Scalda – Maritiem & Logistiek College de Ruyter.

Het hotel krijgt 70 kamers onderverdeeld in 4 verschillende kamertypes:

Standaardkamers (45), familiekamers (5), suites (6) en, op de begane grond, 14 zogenaamde matrooskamers. Naast de 56 luxe kamers dus ook dit bijzondere kamertype als verwijzing naar het feit dat ze kleiner zijn, ‘helemaal onderin’ gesitueerd zijn en zeer betaalbaar zijn.

Voor ieder wat wils dus in Hotel de Zeevaartschool en dat is precies de bedoeling van Joost van Damme, de hotelier die dit hotel samen met een investeerder realiseert.

De eerste gesprekken over een hotel in het bewuste pand voerde Van Damme al in 2018. Dat het ‘even’ duurde is niet zo verwonderlijk want bij het ombouwen van een rijksmonument komt heel wat kijken. Nadat het plan in grote lijnen af was, het pand in zijn geheel werd aangeboden, de investeerder werd gevonden en het werd aangekocht in mei 2022, was het pand nog ruim een jaar verhuurd.

Inmiddels zijn alle huurders vertrokken, heeft de gemeente de onherroepelijke vergunning verleend en is er opdracht verstrekt voor de renovatie en verbouwing aan de aannemer, Bulsink uit Son en installateur DWT uit Goes. Het ontwerp is in handen van Studio Hans Kuijten. Hij staat bekend om zijn kennis van de horeca en hotellerie en de ‘heerlijke sfeer’ die hij in zijn projecten weet te brengen.

Lees hier het hele artikel in Hospitality Management van 19 april 2024